5 tips om je aan je budget te houden op de kerstmarkt

De tijd van de kerstmarkten komt er weer aan. Heb jij ook zo’n zin om die sfeervolle, gezellige pleinen te bezoeken vol kraampjes met kerstversiering, lekkernijen en nog heel veel meer? Wij zijn dol op de kerstmarkt! Maar ook als je een klein budget hebt is het leuk om een bezoekje aan de kerstmarkt te brengen. Een dagje naar de kerstmarkt hoeft namelijk helemaal niet duur te zijn. Met deze vijf tips heb je een heerlijk dagje uit zonder boven je budget te gaan. Lees vlug mee en doe er je voordeel mee!

Kerstmarkt kraampjes

Tip 1: spreek een budget af met jezelf 

Voordat je de kerstmarkten gaat bezoeken is het verstandig om met jezelf een budget vast te stellen. Hoeveel geld heb je maximaal te besteden? Spreek een vast bedrag af met jezelf en overschrijd dit niet. Vind je het moeilijk om je aan het budget te houden? Neem dan enkel contant geld mee. Zo weet je zeker dat je niet meer kunt uitgeven dan je wilt.

Tip 2: maak een lijstje

Heb je een aantal speciale wensen die je wilt shoppen op de kerstmarkt? Bijvoorbeeld mooie kerstdecoratie voor in huis of een paar nieuwe kerstballen in een andere kleur voor in je kerstboom? Maak hier een boodschappenlijstje van en ga vervolgens de kerstkraampjes af op zoek naar de spullen op je lijstje. Wil je rekening kunnen houden met spontane verrassingen die je daar tegen kunt komen? Geen enkel probleem. Neem een klein bedrag aan contant geld mee zodat je ook wat budget hebt voor onverwachte leuke aankopen! 

Tip 3: bespaar op de reis, kies voor een kerstmarkt in de buurt

Wil je zo veel mogelijk geld overhouden om op de kerstmarkt te kunnen besteden? Zorg dan dat je kunt besparen op reis naar de kerstmarkt toe en kies voor een evenement in de buurt. De kerstmarkten van Brugge, Valkenburg, Maastricht en Antwerpen zijn zeker een bezoekje waard en daar hoef je helemaal niet ver voor te reizen. Wil je toch wat verder weg? Bespaar dan op de trip door met het openbaar vervoer te gaan of een autorit te delen met vrienden. Zo kun je samen de kosten van de reis verdelen. 

Tip 4: breng je eigen snacks

Op de kerstmarkt vind je allerlei gezellige kraampjes die lekkere snacks, zoete gebakjes en warme dranken aanbieden. Daar kun je natuurlijk best iets bij kopen, maar misschien wil je je budget liever besteden aan de vele leuke artikelen die je kunt scoren op de markt. Pak daarom je eigen eten en drinken mee. Dat scheelt je al gauw tientallen euro’s en je kunt op die manier ook makkelijker voor gezond eten kiezen. Gun je jezelf of de kinderen toch een lekkere verse snack op de kerstmarkt? Spreek dan vooraf af dat jullie een hapje of drankje op de markt gaan kopen en hou daar rekening mee in het budget. Neem bijvoorbeeld een paar losse euro’s mee die je aan eten en drinken wilt besteden. Zo heb je meer controle op je uitgaves. Een belangrijke tip is om in ieder geval niet met een lege maag naar de kerstmarkt te vertrekken. Alle smakelijke etenskraampjes en heerlijke geuren verleiden je dan snel tot het doen van impuls aankopen en dat wil je nu juist voorkomen.

Tip 5: ga op jacht naar koopjes!

Heb je een goede deal gescoord om naar een kerstmarkt te vertrekken, een budget met jezelf afgesproken en een boodschappenlijstje voor jezelf gemaakt? Ga dan met je tas voor lekkere zelfgemaakte snacks en thermoskan warme chocomelk naar de kerstmarkt en zoek naar de beste koopjes! Wist je dat je aan het einde van de kerstmarkt vaak de beste deals kunt scoren?

Kerstmarkt Deals: de beste kerstmarkt aanbiedingen op één plek

Op deze website ontdek je de allerbeste deals, aanbiedingen en acties voor kerstmarkten in Europa. Ontdek de kerstmarkt van Düsseldorf met een heus arrangement of vertrek naar Winterland Hasselt met een gratis taart in de aanbieding. Wij zorgen ervoor dat je geen enkele aanbieding hoeft te missen. Zo kan je extra hard genieten van je bezoekje aan één van de vele prachtige kerstmarkten bij ons en in het buitenland. Veel plezier!