Bezoek de kerstmarkt in Winterberg

Als mensen Winterberg horen, zullen ze niet snel de link leggen met de kerstmarkt. Winterberg wordt namelijk veel vaker gelinkt aan wintersport. Skiën in Winterberg komt bijvoorbeeld veel vaker voor. Voor vele wintersportliefhebbers is Winterberg een bekende plek en misschien wel favoriet. In dit artikel lees je dat je ook kerst in Winterberg kunt vieren, door onder andere de kerstmarkt te bezoeken. Lees snel met ons mee en boek alvast de kerstvakantie!

Winterberg

Kerst in Winterberg

Veel mensen kennen Winterberg als wintersportgebied. Het is namelijk een heel geliefd plaatje voor Nederlanders. Winterberg heeft een ideale ligging en ligt dicht bij ons eigen kikkerlandje. Vanuit Utrecht kun je er al binnen 3 uur zijn. Daarom zijn vele Nederlanders ook zo gek op dit wintersportgebied. Als je snel nog een weekend wil skiën of niet te ver wil rijden met kinderen is Winterberg de ideale bestemming. 

Veel mensen gaan tijdens de voorjaarsvakantie op Wintersport. Deze vakantie vindt meestal plaats in februari of maart. Maar, wie is er wel eens met de kerstdagen in Winterberg geweest? Kerst staat natuurlijk in het teken van gezelligheid. De meesten vieren kerst dan ook met hun familie of hechte gezin. Maar, wie zegt dat je dit niet in een knus hotelletje in Winterberg kunt vieren? Je bent er immers zo, dus ideaal als familievakantie. Trommel iedereen op om deze kerst een keer in het buitenland te vieren. Winterberg is dan wel een echte aanrader. In plaats van de hele dag uitsloven in de keuken, sta je dit jaar lekker op de ski’s! Weg met al de zorgen, laat je dit jaar maar eens lekker in de watten leggen. Boek wel snel, want deze ideale bestemming zit met de kerstdagen zo vol. 

De Kerstmarkt in Winterberg

Als jullie klaar zijn met skiën of snowboarden, kunnen jullie direct door naar de kerstmarkt. De Winterberger Wintersdorf is met 45 kramen niet te vergelijken met de bekende kerstmarkten. Deze markt is namelijk erg klein, maar maakt het wel traditioneel. Je kunt genieten van de winters besneeuwde dennenbomen en de houten hutjes. Vaak wordt er live muziek gespeeld om de gezelligheid er goed in te brengen. Aangezien deze kerstmarkt niet massaal is, is deze veel beter te bezoeken met kleine kinderen bijvoorbeeld. Zo krijgen zij ook een beeld van de kerstmarkt, zonder kwijt te raken in de drukte die een kerstmarkt vaak met zich mee brengt. Bovendien kun je op een kleine kerstmarkt wellicht beter je geld besparen. Het is in ieder geval een gezellig familie uitje, na de hele dag op de latten te hebben gestaan. 

Actief in Winterberg

Als je ‘s ochtends op de latten staat, ben je natuurlijk al erg actief bezig. Er is alleen meer te beleven dan alleen van de pistes glijden. Zo zijn er bijvoorbeeld verschillende parcoursen uitgezet tussen de bomen. Deze parcoursen zijn inclusief diverse kabelbanen. Het is een ideale activiteit om met de familie uit te voeren. 

Voor wie klimmen en klauteren nog niet gezien is, is er nog de bobsleebaan. Onder begeleiding kun je binnen 60 seconde een topsnelheid van 130 kilometer per uur zien te halen. Deze baan is dan ook een van de snelste bobsleebanen van de wereld. De echte waaghalzen moeten dus zeker in Winterberg zijn. 

Daarnaast zijn er nog kart- en bowlingbanen die deze actieve familie trip nog gezelliger kunnen maken. Ideaal als het buiten koud is tijdens de kerstdagen. Binnen kun je dan prima opwarmen en vooral na de activiteiten die er op de planning staan. 

Voor wie Winterberg juist in de zomer wil bezoeken is er ook genoeg te doen. Zo zijn er verschillende wandelroutes die je kunt volgen en je kunt zelfs buiten karten. In de zomer kun je ook op de rodelbaan van 700 m rodelen. Deze activiteit is geschikt voor jong en voor oud.

Kerstmarkt Deals: de beste kerstmarkt aanbiedingen op één plek

Op deze website ontdek je de allerbeste deals, aanbiedingen en acties voor kerstmarkten in Europa. Ontdek de kerstmarkt van Düsseldorf met een heus arrangement of vertrek naar Winterland Hasselt met een gratis taart in de aanbieding. Wij zorgen ervoor dat je geen enkele aanbieding hoeft te missen. Zo kan je extra hard genieten van je bezoekje aan één van de vele prachtige kerstmarkten bij ons en in het buitenland. Veel plezier!