Bezoek een kerstmarkt in januari

kerstmarkt januari

De kerstdagen zitten er op. We hebben allemaal massaal genoten van elkaar en vooral veel gegeten. We zijn dan ook weer veel kerst kilo’s en cadeaus rijker. Hoewel veel van ons de kerstboom alweer hebben afgetuigd, zijn er in sommige steden nog kerstmarkten te bezoeken. Je kunt je afvragen wat je daar na de kerstdagen nog moet zoeken. Dat leggen we jou allemaal uit in dit artikel.

Het hele jaar kerst

Voor sommige mensen kan kerst niet lang genoeg duren. Zij vieren het liefst elke dag kerst. Deze mensen vinden het dan ook een feest dat in januari de kerstkramen nog staan ingeruimd. Eerlijk is eerlijk, het is natuurlijk ook heel gezellig, al die lichtjes die in het donker fonkelen. Het is in januari immers koud genoeg en nog steeds vroeg donker, waardoor een kerstmarkt helemaal in de tijd van het jaar past. 

Volop kerst accessoires

De kerstmarkt is de plek om allerlei kerst accessoires te kopen. Hoewel je ze nu niet meer hoeft te gebruiken, heb je ze wel alvast in huis voor de volgende kerstdagen. Wellicht dat je ze in de laatste maand ook nog goedkoper kunt scoren. Een ding is in ieder geval wel zeker: je hebt altijd unieke accessoires op een kerstmarkt. De producten zijn meestal handgemaakt en daarom uniek in zijn soort. 

Feest voor de kinderen

Voor de kinderen is het ook een leuke dag om erop uit te gaan. Op veel kerstmarkten zijn namelijk ook veel activiteiten voor de kinderen te vinden. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een ijsbaan. Met een paar rondjes schaatsen, zijn ze wel een uur of twee zoet. Grote kans dat ze ‘s avonds ook heerlijk slapen na al die inspanningen. Dat is dan nog een bijkomend voordeel voor jullie als ouders. 

Oase van lekkernijen

Een kerstmarkt staat natuurlijk in het teken van allerlei kerstaccessoires. Je vindt er prachtige handgemaakte producten en echte kunstwerken. Alles wat met kerst te maken heeft, kun je wel kopen in een van de kraampjes. Gelukkig voor jou is dat niet het enige. Er is namelijk ook veel lekkers te vinden op zo’n kerstmarkt. Na urenlang wandelen langs alle kleine winkeltjes, ben je natuurlijk wel toe aan een lekkernij. Op grote kerstmarkten zijn natuurlijk nog veel meer lekkernijen te vinden. Dat is gewoon een oase van snacks en snoepgoed. Alleen daarvoor bezoeken sommige mensen al een kerstmarkt. 

Meer te beleven

Natuurlijk is er in zo’n stad ook veel meer te beleven dan alleen de kerstmarkt. Je kunt kijken of het de moeite waard is om er volgend jaar vóór de kerstdagen naar toe te gaan. Mocht het niks zijn, dan ga je natuurlijk gewoon de rest van de stad ontdekken. Elke stad heeft genoeg bezienswaardigheden die jij kunt ontdekken. En als je alles al gezien lijkt te hebben, dan rijd je toch naar de volgende stad toe? In Nederland zitten de steden toch zo dichtbij elkaar dat er genoeg te beleven is. Je bent al gauw een hele dag zoet om alles te bezoeken. 

Ga je wel naar het buitenland voor een kerstmarkt? Dan zijn er in Duitsland bijvoorbeeld ook genoeg andere dingen te doen. Het barst er van de bezienswaardigheden, maar ook van de wintersportgebieden. Ook al ben je er al vaker geweest, het kan niet zijn dat je alles al gedaan en gezien hebt. Daag jezelf uit om weer iets nieuws te proberen, ook al ben je in een andere stad of een ander land. Wellicht overwin je wel jouw angst voor hoogtes in een reuzenrad in Duitsland. Wie zal het zeggen? Je weet het niet als je het niet probeert.

Kerstmarkt Deals: de beste kerstmarkt aanbiedingen op één plek

Op deze website ontdek je de allerbeste deals, aanbiedingen en acties voor kerstmarkten in Europa. Ontdek de kerstmarkt van Düsseldorf met een heus arrangement of vertrek naar Winterland Hasselt met een gratis taart in de aanbieding. Wij zorgen ervoor dat je geen enkele aanbieding hoeft te missen. Zo kan je extra hard genieten van je bezoekje aan één van de vele prachtige kerstmarkten bij ons en in het buitenland. Veel plezier!