Bezoek Valkenburg in de decembermaand

December is begonnen en dat betekent ten eerste hele koude dagen. Daarnaast betekent het ook veel gezelligheid. Dat is mede te danken aan alle extra lichtjes buiten. Het is immers vroeg donker, dus die lichtjes zijn meer dan welkom. Het kan alleen wel eens zoeken zijn naar leuke activiteiten. Wat er in ieder geval op je lijstje moet staan is Valkenburg. Wat je daar allemaal kunt beleven, lees je in dit artikel.

Kerstmarkt in de Fluweelengrot in Valkenburg

Ga naar de kerstmarkt 

Ja je leest het goed, Valkenburg heeft een kerstmarkt en wat voor een. De kerstmarkt van Valkenburg bestaat uit meerdere delen. Je zou het kunnen zien als een verzameling van grote en unieke kerstactiviteiten. Je kunt hier zelfs dagen rondlopen. Het is dus een echte aanrader voor een citytrip. Bekijk de kerstdeals in Valkenburg om te zorgen dat je niet te veel hoeft te betalen. 

Als je een bezoekje brengt aan deze kerstmarkt, dan kijk je echt je ogen uit, zo indrukwekkend is deze. De markt in de Gemeentegrot in Valkenburgis er onder andere een onderdeel van. Het is de oudste én grootste ondergrondse kerstmarkt van Europa. Alleen daarom is het al een bezoekje waard. Je kijkt zo heel anders naar een kerstmarkt, door de omgeving waarin je je begeeft. Alles komt helemaal tot z’n recht, waardoor je nog meer zin krijgt in de kerst. 

Struin vervolgens verder door de Fluweelengrot in Valkenburg, die ook een parel op zichzelf is. Er worden hier producten verkocht die met de hand zijn gemaakt door ambachten. Bij het laatste stalletje houdt het niet op. De tocht gaat verder langs wandschilderingen en sculpturen, die ook allemaal weer bijzonder zijn. 

Als je naar Valkenburg gaat, kun je dagen rondlopen door alle grotten. Het is een prima vermaak. Eventueel kun je al het winkelen nog afwisselen met een bezoekje aan de Christmas Parade. Alle verlichte praalwagens zorgen ook weer voor een adembenemend spektakel. Je weet soms niet wat je ziet, vooral als alle dansers op de muziek mee dansen en het een compleet plaatje wordt. 

Maak een wandeling 

In Valkenburg kun je ook heerlijk wandelen. Om in de kerstsferen te blijven is de route d’Amuse vast en zeker een aanrader. De route laat je door het sfeervolle Valkenburg wandelen, waar je uiteraard ook met kerst in aanraking komt. Ten eerste kom je langs 5 horecagelegenheden, waardoor je tijd hebt voor een hapje of drankje. 

Natuurlijk zijn er op de kerstmarkt ook van allerlei lekkernijen te koop. Mocht je de wandeling combineren met de kerstmarkt, dan kun je een hapje en drankje vast overslaan. Er is op de kerstmarkt zoveel lekkers te proeven, dat je al helemaal vol zit voordat je aan de wandeling begint. In dat geval komt zo’n wandeling natuurlijk ook helemaal van pas. Zo kun je meteen al dat lekkers er weer vanaf lopen. Dat scheelt je weer een extra rondje hardlopen als je thuis komt. 

Na de wandeling zou je nog een bezoekje kunnen brengen aan de mergelgrotten. Ga na de lange wandeling de grot binnen en ga zitten voor een unieke film van het kerstverhaal. Iets wat voor jezelf nog wel interessant is, maar al helemaal voor de kinderen. Zo plak je ook nog iets educatiefs aan dit leuke uitje weg met het hele gezin. 

Bezoek een spa 

Na al dat lopen, heb je natuurlijk wel wat ontspanning verdient. Een bezoek aan de spa in Valkenburg is dan ook een echte aanrader. Om de beste spa te vinden, kun je het beste de deals in de gaten houden. Zoek bijvoorbeeld regelmatig op de beste deals in Valkenburg. Er komen ongetwijfeld nog kortingscodes of aanbiedingen voorbij, zodat je zonder er al te veel voor te betalen, heerlijk kunt genieten.

Kerstmarkt Deals: de beste kerstmarkt aanbiedingen op één plek

Op deze website ontdek je de allerbeste deals, aanbiedingen en acties voor kerstmarkten in Europa. Ontdek de kerstmarkt van Düsseldorf met een heus arrangement of vertrek naar Winterland Hasselt met een gratis taart in de aanbieding. Wij zorgen ervoor dat je geen enkele aanbieding hoeft te missen. Zo kan je extra hard genieten van je bezoekje aan één van de vele prachtige kerstmarkten bij ons en in het buitenland. Veel plezier!