De leukste kerstmarkt in Luxemburg

Luxemburg is wellicht niet meteen het eerste land waar je heen zou gaan voor een kerstmarkt. Dat maakt het ook zo leuk om er juist wel een bezoekje aan te brengen. Nu je weet dat ze een kerstmarkt hebben, ben je natuurlijk erg nieuwsgierig. Verschilt een kerstmarkt in Luxemburg bijvoorbeeld erg van die van Duitsland? Of zijn ze wel met elkaar te vergelijken? In dit artikel vertellen we jou meer over de Luxemburgse kerstmarkt.

Vianden Castle, Montée du Château, Vianden, Luxemburg

Het Winterlight festival

De kerstmarkt in Luxemburg is ook wel beter bekend als Winterlight festival. Elk jaar wordt het historische centrum van de stad omgetoverd tot een feestelijke boel. Je kunt het zo gek niet bedenken en je kunt het vinden op dit festival. Denk aan een groot rad, een ijsbaan en straatanimatie, maar ook aan een stoet en parades. Van tentoonstellingen en spektakels tot maneges en concerten. Je vindt het allemaal terug op het Winterlight festival in Luxemburg. 

Uiteraard is tussen alle entertainment ook een kerstmarkt te vinden. De markt telt maar liefst 100 kramen, waar ongetwijfeld veel eettentjes tussen zitten. Een lekkernij hoort er natuurlijk bij. Op een kerstmarkt in Luxemburg zit je dan wel goed. Je kunt hier genieten van aardappelbeignets, een warme kop soep of lekker chocolade of snoepgoed. Drink er ook een lekker glaasje wijn bij. Ga je voor een Luxemburgse witte wijn of voor het warme glaasje rode wijn?

De praktische informatie

Het Winterlight festival begint op vrijdag 18 november. Zondag 1 januari, wanneer het nieuwe jaar weer aanbreekt zal dit festival tot zijn einde komen. Dit meerdaagse evenement is gedurende die periode elke dag geopend van 11:00 tot 21:00 uur. De uitzonderingen zijn vrijdag en zaterdag, want dan kun je nog een uurtje langer genieten van alle gezelligheid in de stad. Alleen, op zaterdag 24 december worden de deuren al om 17:00 uur gesloten. 

De toegang is gratis, wat weer een hoop scheelt in de kosten. Alhoewel je er ook op een manier moet komen. Vanaf Utrecht is het 357 kilometer rijden met de auto. Dat is een hoop brandstof. Mocht dat een te dure kostenpost worden, dan is dit festival nog altijd goed te bereiken met het openbaar vervoer. 

Andere aanvullende activiteiten

Waarom boek je dit jaar niet gewoon een weekje weg naar Luxemburg in de kerstvakantie? De kinderen zijn vrij en de planning is wellicht nog leeg. Buiten het Winterlight festival is er nog veel meer te beleven in dit kleine land. Er zijn genoeg activiteiten die voor jong en oud toegankelijk zijn. Denk bijvoorbeeld aan een hop on, hop off-tour, waarbij je langs allemaal kastelen en natuur gaat. Cultuur hoort er nu eenmaal bij als je op vakantie bent en zo’n tour is natuurlijk een perfecte gezinsactiviteit.

Of zijn jullie als gezin toe aan een ontdekkingstocht? Kies dan bijvoorbeeld voor de speurtocht en rondleiding in één. Je komt tijdens deze tocht langs allerlei hoogtepunten van Luxemburg, terwijl de kinderen speuren naar de volgende hint. Zo maak je er een echt gezinsuitje van met een perfect overnachtingsarrangement.

Wat je als ouders wellicht ook niet over wil slaan is een van de wijnproeverijen die georganiseerd worden. Of gaan jullie liever op pad met het romantische verkenningsspel? Wellicht dat jullie Luxemburg toch maar voor jullie tweeën boeken, want jullie hebben veel te ontdekken. Eerst doen jullie een stadstour met een heerlijke wijnproeverij. Daarna sluit je de dag af met dat romantische spel. Met wijn op dit avonturenspel spelen is misschien al een avontuur op zichzelf. Download de app en laat je meeslepen in het interactieve romantische avonturenspel. De tour duurt officieel 1,5 tot 2 uur, maar je kunt er zolang over doen als je zelf wil.

Kerstmarkt Deals: de beste kerstmarkt aanbiedingen op één plek

Op deze website ontdek je de allerbeste deals, aanbiedingen en acties voor kerstmarkten in Europa. Ontdek de kerstmarkt van Düsseldorf met een heus arrangement of vertrek naar Winterland Hasselt met een gratis taart in de aanbieding. Wij zorgen ervoor dat je geen enkele aanbieding hoeft te missen. Zo kan je extra hard genieten van je bezoekje aan één van de vele prachtige kerstmarkten bij ons en in het buitenland. Veel plezier!