Invulling kerstpakketten zal langzaam veranderen

Als je als ondernemer jaren geleden tegen de kerst liefhebbende collega onder je personeel gezegd zou hebben dat zijn kerstpakket, wat tot op heden bestond uit een flinke doos met lekkernijen, over tien jaar zou bestaan uit een heel ander pakket of zelfs een gift naar keuze, dan is de kans groot dat hij of zij je met grote ogen aangekeken zou hebben.

Vandaag de dag is het zelf kunnen kiezen of het samenstellen van een ander kerstpakket, namelijk zo gek nog niet. Sterker nog: steeds vaker gaat onze voorkeur ernaar uit. Dat de invulling van kerstpakketten langzaam zal veranderen, is dan ook geen verrassing. Maar hoe zal zo’n kerstpakket zich in de toekomst vormgeven? En wat zijn de voordelen die dit, zowel voor de ondernemer als voor de werknemer, met zich meebrengt?

Een nuttige samenstelling

Waar het vroeger nog wel eens voorkwam dat een kerstpakket voor de helft bestond uit kleurrijke confetti en voedsel dat de meeste mensen normaal gesproken niet zo snel zouden kopen, bestaan de kerstpakketten vandaag de dag steeds vaker uit eten dat voor de meeste mensen wat bekender is. Wees gerust: de vaste lekkernijen als een goede fles wijn, een bakje popcorn, een verpakking toastjes en een bus met chips zit in menig kerstpakket nog steeds verpakt, maar spullen als trolly koffers, mini barbecues of kerstmutsen, die regelmatig als ‘onnodig’ beschouwd werden, lijken iets meer naar de achtergrond te verdwijnen. Menig ondernemer en werkgever, evenals de werknemer, stelden dit tot zover op prijs. 

Momentje voor jezelf

Met de maatschappij waarin we vandaag de dag leven, zijn de meeste mensen voortdurend druk. Ze vliegen van hot naar her, maken lange dagen, spenderen meer tijd op hun werk dan thuis en kunnen, vooral rond de kerstdagen, wel een momentje voor zichzelf en/of hun gezin gebruiken. Met oog op die vertoevende maatschappij zijn er nu ook kerstpakketten die niet alleen bestaan uit eten en drankjes, maar ook uit heerlijke doucheproducten en andere specialiteiten. Het kerstpakket ‘verwennerij’ is er daar een van; deze bestaat uit een zacht gastendoekje, drie doucheproducten, een kerst tijdschrift om in de sfeer te komen, en uit heerlijke chocolaatjes. Kunnen jullie na de kerstvakantie weer fris van start!

Duurzaamheid voorop

Met de nuttige samenstelling van het kerstpakket zoals we dat dit jaar zullen zien en daarbij de focus die niet langer meer op de lekkernijen alleen ligt, maar ook op het momentje voor zowel de werkgever als de werknemer zelf ligt, zullen de kerstpakketten ook een stuk duurzamer zijn en vaker tot hun recht komen. Win-win!

Kerstmarkt Deals: de beste kerstmarkt aanbiedingen op één plek

Op deze website ontdek je de allerbeste deals, aanbiedingen en acties voor kerstmarkten in Europa. Ontdek de kerstmarkt van Düsseldorf met een heus arrangement of vertrek naar Winterland Hasselt met een gratis taart in de aanbieding. Wij zorgen ervoor dat je geen enkele aanbieding hoeft te missen. Zo kan je extra hard genieten van je bezoekje aan één van de vele prachtige kerstmarkten bij ons en in het buitenland. Veel plezier!