Kerst, hoe overleef je het ook dit jaar! 3 tips

De ene persoon vindt kerst één van de hoogtepunten van het jaar, de ander slaat kerst liever een jaartje over. Hoe dan ook, enige voorbereiding is wel degelijk nodig; zelfs als je het in een gematigde vorm viert. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je familie teleurgesteld raakt, laat staan je schoonouders. Daarom is het essentieel dat de voorbereiding van kerst goed is. In deze blog bespreken we dan ook 3 tips die je moet omarmen bij de voorbereiding van kerst. 

Kerst Diner

Weet wat je gaat doen tijdens kerst

Er is weinig zo vervelend dan een gehaast kerstmaal organiseren. Wordt dit jaar kerst bij jou gevierd? Of bij die overenthousiaste oom? Of wordt er dit jaar gekozen om uiteten te gaan? Bespreek dit met heel de familie ruim op tijd! Zo weet iedereen waar die aan toe is en wat zijn of haar taken zijn voor deze kerst. Vind je het helemaal fantastisch om alles zelf te regelen? Top. Vind je dat iedereen een eerlijk aandeel moet hebben? Maak een verdeling waar iedereen tevreden mee is. Als elk jaar al vast staat hoe kerst geregeld wordt is dit overbodig. 

Zorg voor de juiste cadeaus 

Cadeaus krijgen wilt iedereen. Cadeaus geven is een ander verhaal. Het kan namelijk enorm complex worden om iedereen een gepersonaliseerd cadeau te geven voor onder de kerstboom. Zo heeft je zusje een volwaardig kerstpakket samengesteld voor elk familielid, maar heeft je vader weer 10 krasloten gekocht voor iedereen. Natuurlijk kan een kraslot een mooi bedrag opleveren, maar het is beter om een kerstcadeau te geven waar je echt over na hebt gedacht over wat diegene wilt hebben. Wat zijn de hobby’s en passies van deze persoon? Uiteraard is een ludiek kerstcadeau ook een leuk idee, echter moet je hierbij wel inschatten of deze persoon dat gaat waarderen. 

Haal de kerstsfeer in huis

Na al het geregel van vorige punten zou je bijna iets belangrijks vergeten; namelijk de kerstsfeer! Uiteraard staat de kerstboom al een paar weken opgetuigd. Echter is dit niet de norm! Een aantal dingen moeten daarom ook echt geregeld worden. Is er een afspeellijst gemaakt op Spotify? Als dit teveel moeite kost, is de radio natuurlijk ook een zekere optie. Versieringen kunnen ook niet ontbreken. Bedenk wat voor sfeer je wilt hebben in het huis en koop op basis hiervan je versieringen. Een feestelijke outfit is niet noodzakelijk, maar mocht je de sfeermaker binnen de familie zijn dan moet je je zeker niet inhouden. 

Kerstmarkt Deals: de beste kerstmarkt aanbiedingen op één plek

Op deze website ontdek je de allerbeste deals, aanbiedingen en acties voor kerstmarkten in Europa. Ontdek de kerstmarkt van Düsseldorf met een heus arrangement of vertrek naar Winterland Hasselt met een gratis taart in de aanbieding. Wij zorgen ervoor dat je geen enkele aanbieding hoeft te missen. Zo kan je extra hard genieten van je bezoekje aan één van de vele prachtige kerstmarkten bij ons en in het buitenland. Veel plezier!