Kerstweekend naar de beste kerstmarkten in NL, BE en DE

Ben je toe aan een weekendje weg? Even ontsnappen aan alle drukte die het leven met zich mee brengt? Dan hebben wij goed nieuws! Binnenkort beginnen alle kerstmarkten weer. Dat is een mooi moment om er op uit te trekken en te relaxen. Met een klein beetje geluk hoef je niet ver te reizen. De mooiste kerstmarkten vind je namelijk in Nederland, België en Duitsland. In welke plaatsen je echter moet zijn daarvoor, lees je in dit artikel!

Kerstmarkten Bezoeken

Kerstmarkten in Nederland

Als je een kerstmarkt dichtbij huis wil bezoeken, dan kan dat gewoon in Nederland. De kerstmarkt in Valkenburg staat hoog in de Europese top 10. Dat heeft ten eerste te maken met het Zuid-Limburgse heuvellandschap. Dit maakt de kerstmarkt erg magisch. Bovendien is de kerstmarkt in verschillende plekken opgedeeld. Een van de meest magische plekken is toch wel de Fluweelengrot. Dit maakt het de oudste en ook nog eens grootste ondergrondse kerstmarkt. Dit maakt deze markt zo uniek. De aankleding en muziek zorgen voor een echte kerstsfeer, waardoor het warme kerstgevoel meteen naar boven komt.

Je kunt ook naar de hoofdstad trekken, naar het mooie Amsterdam. De stad heeft niet echt een kerstmarkt, maar wel een grote schaatsbaan. Ideaal als eerste date bijvoorbeeld, maar net zo leuk met het hele gezin. Het is zeker een gezellig uitje, waarbij je jouw kunsten op het ijs eens goed kan laten zien.

Kerstmarkten in België

Laten we beginnen bij de grootste kerstmarkt van België. Deze strijkt elk jaar weer neer in Brussel. Met meer dan 200 kerstkraampjes ben je hier wel even zoet. De looproute is wel 2,5 kilometer lang en loopt door het historische centrum van Brussel. Aan beweging geen gebrek en je kunt nog iets van de cultuur zien. Daarnaast staan er kermisattracties en een schaatsbaan. Ideaal voor kleine kinderen, die niet 2,5 kilometer langs kraampjes willen struinen. 

Na de grootste kerstmarkt in België, ben je vast ook benieuwd naar de oudste. Een van de oudste is de kerstmarkt in Leuven. Er hangt hier dan ook een authentieke sfeer. Dit is ook te danken aan alle unieke streekproducten en traditionele lekkernijen. Hierdoor heeft deze markt zijn oude karakter behouden en is zo op zijn beurt uniek. Echter, de kerstmarkt in Luik is de aller oudste van België en daarnaast ook één van de grootste. Deze markt telt maar liefst 200 chalets, waar je alles kunt kopen wat met kerst te maken heeft. 

Kerstmarkten in Duitsland 

We kunnen Duitsland ook wel het land der kerstmarkten noemen. In de december maand telt Duitsland zo’n 3.000 kerstmarkten. Daar kunnen wij als klein kikkerlandje nooit tegen op. Wat we wel kunnen doen is een begin maken om ze te gaan bezoeken. Wie weet is hiermee wel een nieuwe kersttraditie geboren. Düsseldorf en Keulen komen elke keer weer als beste uit de test als het om kerstmarkten gaat. De kerstmarkt in Düsseldorf is populair door zijn 250 kraampjes, maar ook door het honderd jaar oude draaimodel. Dit maakt deze kerstmarkt uniek. Als je er toch bent is de levensgrote kerststal en de glühwein-piramide ook zeker een aanrader.

Keulen is een echte kerststad. De stad telt zelf al maar liefst 6 kerstmarkten. Het is dan ook een aanrader om hier minimaal een weekend voor uit te trekken. De markten strijken op de meest prachtige locaties neer. Beeld je een kerstmarkt in met veel kerstlichtjes voor de Dom. Dat is een fantastisch plaatje, dat in het kerst fotoalbum zeker niet mag ontbreken. Kerstliefhebbers halen op de kerstmarkt in Keulen echt hun hart op. De zes verschillende kerstmarkten hebben zoveel te bieden, dat je hier wel een week zoet kunt zijn. Waar wacht je nog op? Boek die kerstvakantie naar Keulen!

Kerstmarkt Deals: de beste kerstmarkt aanbiedingen op één plek

Op deze website ontdek je de allerbeste deals, aanbiedingen en acties voor kerstmarkten in Europa. Ontdek de kerstmarkt van Düsseldorf met een heus arrangement of vertrek naar Winterland Hasselt met een gratis taart in de aanbieding. Wij zorgen ervoor dat je geen enkele aanbieding hoeft te missen. Zo kan je extra hard genieten van je bezoekje aan één van de vele prachtige kerstmarkten bij ons en in het buitenland. Veel plezier!