Vier Kerst met André Rieu in Maastricht

André Rieu is voor velen een icoon. En dan voornamelijk een Kersticoon. Het is vaste prik dat hij elk jaar optreedt rond de kerstperiode. Dat is dit jaar niet anders. Eind van het jaar strijkt André weer met zijn orkest neer in Maastricht. Je kunt genieten van deze prachtige show, die hij elk jaar weer opnieuw weet neer te zetten. In dit artikel kom je meer te weten over de show en alle andere belangrijke informatie.

Andre Rieu

Het concert in Maastricht

Op 10, 11, 16, 17 en 18 december is het weer zover. Dan kun je genieten in de MECC van het prachtige concert van André Rieu. Net zoals elk jaar strijkt hij weer neer in Maastricht met zijn Johann Strauss Orkest. Dit jaar beloofd een waar spektakel te worden. Elke avond wordt namelijk afgetrapt met kerstliederen, die door een koperblazersensemble worden gespeeld. 

Een show zonder kostuums is natuurlijk geen show. Daar is uiteraard ook aan gedacht. De voorbereidingen zijn al in volle gang. Tijdens het koperblazersensemble komen de acteurs al het podium op in Charles-Dickens-stijl pakken. Dat is een van de onderdelen van het concert, maar er is altijd meer. 

Er is geen show zonder het fantastische Johann Strauss Orkest en André Rieu zelf. Maar, ook de rest van de onderdelen zijn essentieel om er een heus spektakel van te maken. Bereid je voor op een magische avond met 300 dansers, 60 fantastische schaatsers en de Golden Voices of Gospel. De rest houden we liever nog een tijdje geheim. Je moet natuurlijk ook verrast worden tijdens zo’n concert. 

Het totale concert duurt 3 uur en gaat om 20:00 uur van start. Je bent echter al vanaf 17:00 uur welkom om alvast in de kerststemming te komen. Bij binnenkomst verandert alles al in kerstsferen, door alle klassiekers die gedraaid worden op zo’n avond. Denk aan liedjes als Jingle Bells and O Holy Night. Daarnaast is er ook nog een leuke kerstmarkt voorafgaand aan het concert. Hier kun je nog lekker een hapje en drankje doen, voordat het echte concert gaat beginnen. 

De kaarten zijn nu te koop, maar vliegen als warme broodjes over de toonbank. Als je bij deze unieke beleving wil zijn, dan moet je nu nog je kaarten scoren. De tickets variëren van € 65 – € 115 euro. Dat is uiteraard afhankelijk van de plek waar je zit in de zaal. Hoe dichter bij het podium, hoe duurder de kaarten worden. 

De overige shows

De show in Maastricht is de enige Kerstshow die plaatsvindt. Echter, kun je natuurlijk wel aanwezig zijn bij een van de world tour concerten van André Rieu. De aftrap is op 7 januari 2023 in de Ziggo Dome in Amsterdam. De prijzen variëren van € 65 – € 135 euro en zijn dus vergelijkbaar met het kerst concert. Verder komt ie op 8 januari naar het Sportpaleis in Antwerpen. Voor de rest zijn er tot nu toe nog geen nieuwe concerten aangekondigd in Nederland of België. 

De shows begin januari zijn bijvoorbeeld ideaal als je als fan net naast de tickets voor de kerstshows grijpt. Of misschien ben je wel fan van André Rieu en zijn orkest, maar is een kerstsfeer niet helemaal jouw ding. In dat geval kun je beter tickets scoren voor de Ziggo Dome of het Sportpaleis. Ook daarmee zou ik snel zijn, want de tickets vliegen altijd zo deur uit. Maakt niet uit, waar André optreedt, hij is een internationaal icoon die steeds weer voor uitverkochte zalen speelt. Binnenkort staat André Rieu in Wenen, wat ongetwijfeld uitverkocht zal raken. Voornamelijk met alle wintersport fans, die tijdens het skiën door een concert willen meepakken. 

Kerstmarkt Deals: de beste kerstmarkt aanbiedingen op één plek

Op deze website ontdek je de allerbeste deals, aanbiedingen en acties voor kerstmarkten in Europa. Ontdek de kerstmarkt van Düsseldorf met een heus arrangement of vertrek naar Winterland Hasselt met een gratis taart in de aanbieding. Wij zorgen ervoor dat je geen enkele aanbieding hoeft te missen. Zo kan je extra hard genieten van je bezoekje aan één van de vele prachtige kerstmarkten bij ons en in het buitenland. Veel plezier!