De leukste steden in Oostenrijk en dit beleef je er!

We gaan elk jaar massaal naar Oostenrijk om te skiën en te snowboarden. Sommigen gaan ook nog in de zomer voor een vakantie met het gezin. Groot gelijk, want Oostenrijk is elk moment van het jaar heel leuk om naar toe te gaan. De leukste steden lichten we in dit artikel uit. 

Oostenrijk

Het grote Wenen

Als je naar Oostenrijk gaat is een citytrip naar de hoofdstad zeker de moeite waard. Wenen is ook meteen de grootste stad van Oostenrijk. In de praktijk betekent dat, dat een derde van de bevolking in Wenen woont. 

Er is veel te beleven in de stad. Zo staat er bijvoorbeeld de oudste bestaande dierentuin. Deze is onderdeel van het Schloss Schönbrunn wat een van de bekendste bezienswaardigheden van Oostenrijk is. 

Wenen is een prachtige stad dat heel goed het beste van twee werelden laat zien. Zo hebben ze veel cultureel erfgoed behouden en hier en daar modernisering toegepast. De oudheid komt vooral terug in de gebouwen, die in de barokstijl zijn gebouwd.

Het oude Salzburg

Salzburg is een oude stad en is opgenomen in de werelderfgoedlijst van UNESCO. Voor wie het niet wist, Salzburg is de geboorteplaats van Mozart. De inspiratie haalde hij ook uit de prachtige omgeving van de stad. Zijn geboortehuis is dan ook meteen een bezienswaardigheid die de moeite waard is om te bezoeken.

Voor de rest zijn natuurlijk de burchten in de stad aan te raden. Een daarvan is de Hohensalzburg vesting. Dit is ook meteen van de grootste Middeleeuwse en Europese burchten. 

Het kleine Rattenberg

Officieel gezien is dit niet eens een stad, maar juist een dorp. Als we het wel onder steden tellen, is het met zijn 450 inwoners in ieder geval de kleinste stad. Rattenberg wordt ook wel de glasstad genoemd. Je vindt er heel wat glas winkeltjes, maar ook genoeg gezellige terrasjes. 

Het centrum staat vol met prachtige kleurrijke huizen, wat een enorme sfeer geeft. Een deel van de stad is enorm toeristisch en het andere deel barst van de authentieke cultuur. Hierdoor is Rattenberg een perfect stadje om een dagje doorheen te trekken.

Wat zo ideaal is, is dat Rattenberg vlakbij het Zillertal ligt. Na een weekje skiën of snowboarden, kun je nog een dagje Rattenberg er achteraan plakken. Wie weet de andere steden ook. 

Het bekende Innsbruck

Wintersport fanaten zullen Innsbruck vast kennen, want het is een bekende wintersportbestemming. Innsbruck is namelijk de hoofdstad van Tirol. Uiteraard is er in deze stad weer van alles te beleven. Het heeft immers een oud centrum, wat voor iedere toerist prachtig is.

Het historische centrum staat ook nog eens vol met pastel gekleurde gebouwen. Dat geeft natuurlijk meteen een hele andere sfeer. Bovendien is de stad omringd door hoge bergen. Alleen dat uitzicht is al adembenemend. 

Voor wie fan is van kristallen en sieraden. Breng vooral een bezoekje aan het Swarovski Kristallwelten. Dit is het museum rondom Swarovski. Je treft hier dan ook allerlei bijzondere werken die gemaakt zijn van kristal. 

Buiten het feit dat de pistes om de hoek liggen kun je hier ook heerlijk mountainbiken en wandelen. Er zijn van allerlei uitdagende paden te vinden, die je zeker af moet vinken. 

Na een bezoek aan Rattenberg, zou je door kunnen reizen naar Innsbruck. Vanuit Innsbruck kun je de weg vervolgen naar Duitsland en daar nog een paar steden mee pakken. Dat zou een ideale vakantie kunnen zijn, waarin je een week op wintersport gaat en er een week of twee roadtrippen achteraan plakt. 

Het klinkt als de perfecte vakantie voor in februari en maart. Nu nog je vakantiedagen regelen!

Kerstmarkt Deals: de beste kerstmarkt aanbiedingen op één plek

Op deze website ontdek je de allerbeste deals, aanbiedingen en acties voor kerstmarkten in Europa. Ontdek de kerstmarkt van Düsseldorf met een heus arrangement of vertrek naar Winterland Hasselt met een gratis taart in de aanbieding. Wij zorgen ervoor dat je geen enkele aanbieding hoeft te missen. Zo kan je extra hard genieten van je bezoekje aan één van de vele prachtige kerstmarkten bij ons en in het buitenland. Veel plezier!