Top 10 beste kerstmarkten in Europa

We hebben in Nederland heus een paar kerstmarkten die leuk zijn om te bezoeken. Het zijn de traditionele kerstmarkten, waar je veel eten kunt scoren, maar ook leuke souvenirs en kerst accessoires voor in de boom. Alleen buiten Nederland is er nog veel meer te ontdekken op het gebied van kerstmarkten. Denk bijvoorbeeld aan landen zoals Duitsland en België, maar ook aan Oostenrijk bijvoorbeeld. Bekijk onze top 10 en boek nu alvast je trip naar deze stad. 

Sneeuw in de avond in een klein stadje

1. Wenen – Oostenrijk

Wellicht is voor jou Wenen niet voor de hand liggend als icoon van de kerstmarkten. Toch staat deze op nummer 1 in ons lijstje. De traditie van kerstmarkten is hier ontstaan. Het is dan ook de oudste kerstmarkt. Met 20 kerstmarkten door heel de stad is dit ook meteen de grootste van Europa. Je moet je vooral voorbereiden op heel veel lichtjes en een magische kerstsfeer! 

2. Praag – Tsjechië

Praag is een prachtige stad om het hele jaar door te bezoeken. Met de kerst verandert deze stad in een prachtige kerstsfeer. De stad kent twee grote kerstmarkten, die beide een bezoekje waard zijn. De drukste is echter de kerstmarkt op het plein van de Oude Stad. Er zijn hier veel live optredens. 

3. Boedapest – Hongarije

Met kerst is deze stad een winter wonderland. Hopelijk heb je geluk en ligt er een pak sneeuw, voor de totale beleving. Het is ook een van de mooiste kerstmarkten van Europa. Naast alle typische kerstmarkt producten, worden hier ook veel Hongaarse producten verkocht. 

4. Kopenhagen – Denemarken 

De kerstmarkt behoort niet tot een van de grootste, maar is wel mooi en uniek. Je kunt hier namelijk rendieren aaien en Deense producten kopen. Dit geeft meteen een andere sfeer dan alle andere traditionele kerstmarkten.

5. Düsseldorf – Duitsland

Onder Nederlanders is de kerstmarkt Düsseldorf voornamelijk populair en dat komt niet alleen door de ligging. Je vindt hier maar liefst 7 kerstmarkten die allemaal op loopafstand van elkaar liggen. Ze hebben wel allemaal een ander thema, zo vind je altijd een kerstmarkt die bij jullie past. 

6. Londen – Engeland

De stad wordt sfeervol aangekleed als de kerstdagen dichterbij komen. Je kunt vooral genieten van vele kerstbomen en lichtjes overal. Er zijn verschillende kerstmarkten en ijsbanen door de hele stad, Londen. De meeste staan bij de bezienswaardigheden, zoals de London Eye.

7. Brussel – België

Als je een beetje romantiek wil is de kerstmarkt in Brussel echt aan te raden. Je ruikt de versgebakken wafels al van ver. In combinatie met glühwein hangt er een heerlijke geur op de kerstmarkt. De kerstmarkten hier zijn de meest originele en je kunt er dagenlang jezelf bezig houden. 

8. Valkenburg – Nederland

Nog altijd is de kerstmarkt in Valkenburg een van de meest bijzondere in Europa. Dit komt omdat de markt in de Fluweelengrot wordt gehouden. Het overgrote deel is dan ook overdekt. Bovendien zie je heel veel kunstwerken van zand. Vergeet ook zeker niet de kerstparade mee te pakken!

9. Brugge – België

Brugge heeft altijd al een charmante uitstraling. Je moet deze middeleeuwse stad echter eens bezoeken tijdens de kerstperiode. Dan komt de stad al helemaal goed tot zijn recht. Je kunt na het bezoek aan de kerstmarkt Brugge nog een aantal rondjes schaatsen op de schaatsbaan die er naast ligt. Zo maak je jouw weekendje België helemaal compleet.

10. Münster – Duitsland

Ook Münster vormt het ideale decor voor een kerstmarkt. Het is eveneens een oude stadskern. Je vind hier prachtige oude koopmanshuizen en vele kerken. Met alle kraampjes die er rond de kerstperiode staan maakt het de stad echt af. Je ruikt de geur van gepofte kastanjes al van ver. Je zult niet de enige bezoeker zijn, want deze kerstmarkt is met 1 miljoen bezoekers per jaar enorm druk bezocht. Dat geldt trouwens voor alle kerstmarkten in dit lijstje.

Kerstmarkt Deals: de beste kerstmarkt aanbiedingen op één plek

Op deze website ontdek je de allerbeste deals, aanbiedingen en acties voor kerstmarkten in Europa. Ontdek de kerstmarkt van Düsseldorf met een heus arrangement of vertrek naar Winterland Hasselt met een gratis taart in de aanbieding. Wij zorgen ervoor dat je geen enkele aanbieding hoeft te missen. Zo kan je extra hard genieten van je bezoekje aan één van de vele prachtige kerstmarkten bij ons en in het buitenland. Veel plezier!