Een terugblik op de kerstmarkten van 2022

Helaas zitten de kerstdagen er weer op. Ook alle kerstmarkten zijn langzaam maar zeker afgelopen. We kunnen de boel weer inpakken voor volgend jaar. Alleen laten we wel even terugblikken op 2022. Hoeveel bezoekers zijn er nou vorig jaar geweest op de grootste kerstmarkten van Europa? We zetten ze voor jou op een rijtje, zodat je weet welke populair zijn voor het komende jaar.

Kerstversieringen

Kerstmarkt in Haarlem

Je zult het misschien niet verwachten, maar Haarlem heeft een van de grootste kerstmarkten in Nederland. Je hoeft dus niet per se naar het buitenland te trekken om een prachtige kerstmarkt te bezoeken. Het afgelopen jaar was het weer een groot feest in Haarlem. In een weekend heeft de kerstmarkt wel 175.000 bezoekers getrokken. Dat is een hoop voor zo’n kortdurende kerstmarkt.

Kerstmarkt in Luik

Net zoals Haarlem is Luik ook niet een voordehandliggende stad. Toch staat de grootste kerstmarkt van België hier. Naast de grootste is het ook meteen de oudste. Elk jaar trekt deze markt weer ruim een miljoen bezoekers. Het afgelopen jaar stond de teller zelfs op 1.5 miljoen bezoekers. Dat zijn heel wat mensen die naar Luik toe komen gedurende een maand tijd. 

Kerstmarkt in Dortmund

De grootste kerstmarkt van Duitsland, staat onder andere in Dortmund. Er zijn maar liefst 300 kraampjes te vinden op deze markt. Het is dus een behoorlijke wandeling als je alles zou willen zien. Het grote voordeel van deze markt is dat het niet voordehandliggend is. Daardoor is het niet overspoeld met Nederlanders en behoudt de kerstmarkt zijn eigen Duitse karakter. Net zoals in andere landen in Europa staat de grootste kerstmarkt niet in de grootste stad. Daar kun jij dit jaar dan mooi van profiteren. Met ruim 3.5 miljoen bezoekers per jaar is er heus nog wel een plekje voor jou en jouw gezelschap!

Kerstmarkt in Straatsburg

De kerstmarkt in Straatsburg is niet alleen de grootste van Frankrijk. Het is ook meteen de grootste van Europa. Als je de tijd hebt is het dus zeker een aanrader om deze kerstmarkt te bezoeken aan het eind van dit jaar. Naast de grootste is het ook meteen de oudste kerstmarkt in Frankrijk. In 1570 stond hier de eerste editie van deze kerstmarkt. Nu, ruim 450 jaar later is het ook meteen de grootste kerstmarkt. Zou dat dan komen door het authentieke karakter wat deze oude kerstmarkt met zich mee brengt? We durven er geen antwoord op te geven. Wat we wel weten is dat de kerstmarkt ruim 2 miljoen bezoekers telt per jaar. Ook vorig jaar zijn er weer zoveel mensen naar deze plek afgereisd. Er zijn ruim 300 kraampjes te vinden door de stad, dus er is genoeg plek voor iedereen.

Kerstmarkt in Zurich

Van alle kerstmarkten in dit lijstje en van kerstmarkten in het algemeen zijn we gewend dat ze buiten worden gehouden. Je kunt uren rondstruinen langs de kraampjes buiten en daarna opwarmen met een glühwein of warme chocolademelk. In Zurich is het net even anders. Daar vind je namelijk een van de grootste indoor kerstmarkten van heel Europa. Hier staan alle kraampjes binnen in het centraal station van Zürich. Het grote hoogtepunt is de 10-meter hoge kerstboom, waarvan de lichtjes branden als er op de fiets er naast wordt gereden. 

Hoeveel bezoekers deze kerstmarkt het afgelopen jaar heeft getrokken is moeilijk te zeggen. Het is in ieder geval de grootste overdekte kerstmarkt van heel Europa. Alleen daarvoor wil je natuurlijk al naar deze markt toe. Ontdek hoe anders de sfeer is als de kraampjes allemaal binnen staan.

Kerstmarkt Deals: de beste kerstmarkt aanbiedingen op één plek

Op deze website ontdek je de allerbeste deals, aanbiedingen en acties voor kerstmarkten in Europa. Ontdek de kerstmarkt van Düsseldorf met een heus arrangement of vertrek naar Winterland Hasselt met een gratis taart in de aanbieding. Wij zorgen ervoor dat je geen enkele aanbieding hoeft te missen. Zo kan je extra hard genieten van je bezoekje aan één van de vele prachtige kerstmarkten bij ons en in het buitenland. Veel plezier!