Top 5 kerstmarkten in België

Als je aan België denkt, denk je misschien niet gelijk aan kerstmarkten. Toch begint België daar langzaam maar zeker ook bekend om te staan. Er worden namelijk steeds meer kerstmarkten georganiseerd en de een is de ander niet. Ze zijn dus zeker een bezoekje waard deze aankomende maanden. Ben je benieuwd naar onze top 5? Lees dan snel mee en wie weet zien we jou op een van deze 5 kerstmarkten!

Brugge, België, tijdens Kerst

Nummer 1: Kerstmarkt in Durbuy

Ik hoor je denken, Durbuy is toch het kleinste stadje ter wereld? In dit geval wil dat niks zeggen. Het blijkt maar weer dat kleine steden ook groots kunnen uitpakken. Dat kun je wel zien in deze Belgische stad. Het moment dat je deze stad binnenkomt, bevindt je je in een sprookjesachtige wereld met heerlijke hapjes. Dat is eigenlijk alles wat je nodig hebt en hoe kerst hoort te zijn: magisch, gezellig en vol met eten! 

Nummer 2: Kerstmarkt in Aalst

Van het kleinste stadje ter wereld gaan we naar de tweede grootste stad in Oost-Vlaanderen. De stad wordt dan ook groots omgedoopt in kerstsferen. Je kunt hier een grote kerstmarkt verwachten en duizenden lichtjes. Er worden verschillende kerstbomen opgetuigd en de winkelstraten worden versierd met slingers en licht. Je vindt hier de typische kerstmarkt standjes. Denk aan leuke accessoires, cadeaus en glühwein bijvoorbeeld. Wat Aalst wel bijzonder maakt, zijn de streekproducten, die je zeer zeker wil proberen.

Nummer 3: Kerst in Brugge

De kerstmarkt in Brugge is enorm gezellig. Als je die markt moet omschrijven zou gezelligheid het juiste woord zijn. Er staan net zoals op elke kerstmarkt vele kraampjes met van allerlei cadeautjes, handgemaakte spullen en kerstartikelen. Ook aan eten kom je hier niks te kort. Aan braadworsten, glühwein en jenever is hier in ieder geval geen gebrek. Zorgt dat niet voor genoeg opwarming? Draai dan een pirouette op de verlichte schaatsbaan. Wil je er een weekendje-weg van maken, belijk dan deze fantastische deals.

Nummer 4: Kerstmarkt in Luik

De kerstmarkt van Luik is in twee woorden te beschrijven: groot en oud. In Luik staat namelijk de oudste kerstmarkt van België en deze behoort ook nog eens tot een van de grootste. Trek er maar een paar uur voor uit, want je zult 200 chalets langs moeten. Elk kraampje verkoopt natuurlijk weer iets anders. Je vindt hier bijvoorbeeld in glas geblazen kerstballen, die met de hand worden geschilderd, maar ook sieraden en warme kleren. Wat de kerstmarkt onder andere bijzonder maakt zijn de lekkernijen die er geserveerd worden. Van Luikse wafels kijk je niet op, maar je kunt hier ook terecht voor peperkoek en oesters. Die oesters kun je aftoppen met een lekker kerstbiertje. 

Zoek je iets specifiek? Grote kans dat je het op de Luikse kerstmarkt kunt vinden! 

Nummer 5: Kerst in Oostende 

Oostende is aan de kust gelegen en moet het vooral hebben van toerisme. Het is dus ook niet een voordehandliggende stad om een kerstmarkt te organiseren. Toch staan er hier 50 standjes, waar je onder andere terecht kunt voor wat lekkers. Ook kan er worden geschaatst op de ijspiste. Dat de kerstmarkt kleinschalig is, merk je meteen aan de knusse, maar warme sfeer. 

Sinds kort wil de stad zich nog meer richten op het toerisme. Daarom heeft de kerstmarkt nu ook een internationaal karakter. Aan de ene kant staat de echte kerstmarkt met typische lekkernijen en drankjes. Aan de andere kant staan de internationale kramen. Hier vind je dan weer gerechten uit Roemenië, Frankrijk en Italië bijvoorbeeld. Zo voelen ook de toeristen zich meer dan thuis op de kerstmarkt in Oostende

De aankleding zal daar ook een beetje mee te maken hebben. Met een grote kerstboom, die versierd is met 14.000 led lichtjes, voelt iedereen zich toch thuis? Oostende is de kerstmarkt waar je thuis wil komen en waar iedereen zich thuis voelt.

Kerstmarkt Deals: de beste kerstmarkt aanbiedingen op één plek

Op deze website ontdek je de allerbeste deals, aanbiedingen en acties voor kerstmarkten in Europa. Ontdek de kerstmarkt van Düsseldorf met een heus arrangement of vertrek naar Winterland Hasselt met een gratis taart in de aanbieding. Wij zorgen ervoor dat je geen enkele aanbieding hoeft te missen. Zo kan je extra hard genieten van je bezoekje aan één van de vele prachtige kerstmarkten bij ons en in het buitenland. Veel plezier!