Nieuwe kerst tradities die je kunt proberen

Van samen de kerstboom optuigen tot een 5-gangen diner met de hele familie. Elk huishouden heeft zijn eigen tradities, voornamelijk met de kerstperiode. Tradities gaan vaak over van generatie op generatie. Soms is het tijd om sommige tradities te veranderen of andere toe te voegen. Een traditie meer of minder kan geen kwaad. Hieronder sommen we verschillende tradities op, die je over kunt nemen. Benieuwd welke dat zijn? Lees dan snel mee!

Kerstkoekjes bakken

Kerst koekjes bakken

Kerst staat in het teken van verbinding. Het is de periode waarin je extra aandacht zou moeten besteden aan je geliefden. Even nergens anders aan denken, maar er zijn voor elkaar. Even weer die waardering uitspreken en verbinden met elkaar. En hoe verbind je nou beter, dan wanneer je samen in de keuken staat? 

Je kunt er voor kiezen om met het gezin samen te koken met kerst. Of je gaat een ochtend lekkere kerstkoekjes bakken. Dat is een echte traditie voor een jong gezin. Lekker samen de keuken onder het bloem strooien om vervolgens heerlijk te genieten van de koekjes die jullie samen hebben gebakken. Voor de kinderen is het fantastisch, omdat ze mee mogen helpen in de keuken. Bovendien maken jullie op deze manier echt tijd voor ze vrij. 

Kerst wandelingen maken

Als we geluk hebben, hebben we zo nu en dan een witte kerst. Dit jaar is het wel weer tijd om wakker te worden met een pak sneeuw op het dak. Voor velen hoort sneeuw echt bij de kerstdagen. Het maakt de kerstperiode nog een stuk magischer. Het is heerlijk om er dan op uit te trekken en een heerlijke kerst wandeling te maken met z’n allen. Stop onderweg voor een lekkere warme chocolademelk met slagroom of voor een ouderwets sneeuwballengevecht. 

Wandelen is goed voor je, omdat je even nergens aan hoeft te denken. Geniet van dit moment met elkaar. Niets of niemand is belangrijker op dat moment. Deze traditie zou je zonder sneeuw natuurlijk ook kunnen voortzetten. Alleen, is het iets minder magisch. Wie weet bevalt het zo goed, dat je alle feestdagen na het ontbijt erop uit trekt. Goed voor de beweging en zeker gezellig! 

Kerstontbijt speeches

De feestdagen zijn een mooi moment om eens stil te staan bij een aantal dingen. Het is een besef-moment over hoe mooi je leven wel niet is. Een uitstekend moment om eens na te denken over waar je allemaal dankbaar voor bent het afgelopen jaar. Een nieuwe traditie kan zijn om dat uit te spreken naar elkaar. Een geschikt moment kan het kerstontbijt zijn. Doe een rondje om de tafel waar iedereen dankbaar voor is. Even terugblikken op wat we allemaal bereikt hebben dit jaar en om wellicht een ander aan tafel te bedanken. Je zult merken dat je opeens heel anders aan het kerst ontbijt begint. Een mooie aftrap voor de rest van de feestdagen. 

Een kerstmarkt bezoeken

Er zijn een paar dingen die bij kerst horen. Dat zijn ten eerste een kerstboom vol cadeautjes, daarnaast heel veel eten en uiteraard de kerstmarkten. Maak er daarom een traditie van om elk jaar een kerstmarkt te bezoeken. Dat kan elk jaar dezelfde zijn, maar ook juist een andere. Zo zie je nog iets van Europa bijvoorbeeld. Het is een mooi moment en excuus om er een paar dagen op uit te trekken. Je kunt al in Nederland beginnen, want daar zijn ook een aantal kerstmarkten die een aanrader zijn. De kerstmarkt in Valkenburg mag je bijvoorbeeld echt niet over slaan. Volgend jaar kun je dan altijd nog naar het buitenland trekken. In België en Duitsland hebben ze een aantal grote kerstmarkten, zoals in Keulen, die je zeker een keer moet bezoeken. Zo is er een nieuwe kersttraditie geboren in jullie gezin! 

Kerstmarkt Deals: de beste kerstmarkt aanbiedingen op één plek

Op deze website ontdek je de allerbeste deals, aanbiedingen en acties voor kerstmarkten in Europa. Ontdek de kerstmarkt van Düsseldorf met een heus arrangement of vertrek naar Winterland Hasselt met een gratis taart in de aanbieding. Wij zorgen ervoor dat je geen enkele aanbieding hoeft te missen. Zo kan je extra hard genieten van je bezoekje aan één van de vele prachtige kerstmarkten bij ons en in het buitenland. Veel plezier!