Wat te doen met de Kerstdagen 2022?

We hebben 2 jaar lang kerst maar klein kunnen vieren. Dit heeft natuurlijk alles te maken met het coronavirus. Waar je voorheen misschien met de hele familie aan de eettafel zat, kon dat de afgelopen jaren alleen met je eigen gezin. Des te meer zin we hebben in de feestdagen van 2022. Eindelijk weer samen met de hele familie rond de boom of heb je andere plannen? We zetten een paar ideeën op een rijtje voor de komende Kerstperiode.

Kerstdagen 2022

Groots vieren met familie

Als je normaal gesproken kerst viert met de familie, dan is het vanzelfsprekend dat je dit jaar die traditie weer voort gaat zetten. Het heeft lang niet gekunnen, dus begin maar alvast met plannen. Het is namelijk niet per se makkelijk om heel de familie bij elkaar te krijgen, ook al zijn er maar 2 kerstdagen. Begin dus op tijd met de planning, zodat iedereen erbij kan zijn. Wellicht is het wel een idee om een weekendje weg met kerst te boeken. Dat is natuurlijk ook totaal afhankelijk van de grootte van de familie. Er zijn altijd wel leuke vakantiehuizen te boeken, waar je ook met veel man terecht kunt. Zo heb je ook thuis de rommel niet. Als je weg gaat, is een planning vooraf al helemaal noodzakelijk. Vakantiehuizen zijn natuurlijk al snel volgeboekt, vooral rond de feestdagen en in vakantieperiodes. 

Houdt het bij het gezin

Misschien zijn de afgelopen 2 jaar je wel heel goed bevallen en heb je in gezien dat kerst met je gezin vieren ook prima is. De feestdagen staan toch in het teken van aan elkaar denken en samenzijn. Als je door het jaar heen druk bent en weinig tijd hebt voor elkaar, is het juist heel fijn om met de kerstdagen samen te zijn. Vaak is het dan wel fijn om juist met een kleine club te zijn, omdat de gezelligheid dan ook intiemer wordt. Je bent veel meer geneigd om met elkaar te praten, dan wanneer je met heel de familie bent, ook al is dat wel heel gezellig. 

Hoewel je veel hebt bij te kletsen als je elkaar maar weinig ziet, kun je ook nog wat leuke activiteiten plannen. Ga bijvoorbeeld naar de kerstmarkt Brugge of een andere kerstmarkt in de buurt. Daar ben je wel een dagje zoet mee en scheelt weer een hoop geplan. 

Even weg van hier

De meeste mensen zijn met de kerstdagen standaard thuis. Maar, waarom eigenlijk? Kerst is in andere landen net zo leuk. Misschien zelfs wel leuker. De feestdagen worden in elk land toch anders gevierd. Verbreed je horizon eens op dat gebied. Hoe ziet Kerst in Engeland er bijvoorbeeld uit? Daar zullen vast wel veel verschillen in te ontdekken zijn. Of wat dacht je van Kerst in Wenen? Ook daar zul je weer heel veel verschillende tradities tegenkomen. Dat maakt de feestdagen nog leuker, omdat je ook tegelijk iets leert van een andere cultuur. Bovendien hoef je niet veel te sjouwen en te zorgen. De kerst in Duitsland kun je ook altijd nog overwegen! Wat denk je ervan om de kerstmarkt van Winterberg te ontdekken? Dit kun je perfect combineren met een paar dagen skiën.

Het is immers kerstvakantie, dus ook voor jou is het tijd om te relaxen. Veel mensen hebben namelijk nog een extra week nodig om bij te komen van de hectiek. Die hebben zoveel lopen sjouwen, organiseren en zorgen rond de kerstdagen. Die hebben dan echt een weekje rust nodig. Door op vakantie te gaan tijdens kerst, zul je daar een stuk minder last van hebben. Je hoeft niet te zorgen en hele grote diners op tafel te zetten. Je kunt het heel klein houden en elke dag buiten de deur eten bijvoorbeeld. 

Deze tip is vooral voor mensen die niet zo fan zijn van kerst ideaal. Let er alleen wel op dat kerst wereldwijd wordt gevierd, dus het is niet dat je deze feestdagen helemaal kunt ontvluchten natuurlijk.

Kerstmarkt Deals: de beste kerstmarkt aanbiedingen op één plek

Op deze website ontdek je de allerbeste deals, aanbiedingen en acties voor kerstmarkten in Europa. Ontdek de kerstmarkt van Düsseldorf met een heus arrangement of vertrek naar Winterland Hasselt met een gratis taart in de aanbieding. Wij zorgen ervoor dat je geen enkele aanbieding hoeft te missen. Zo kan je extra hard genieten van je bezoekje aan één van de vele prachtige kerstmarkten bij ons en in het buitenland. Veel plezier!