Top 5 Kerstmarkten in Duitsland

Er zullen veel mensen het met ons eens zijn, als we zeggen dat een kerstmarkt echt iets Duits is. Door het hele land vind je hier maar liefst 3.000 kerstmarkten. Voor ieder wat wils dus. Uit deze duizenden kerstmarkten is het wel moeilijk te kiezen natuurlijk. Om het wat makkelijker te maken voor je, hebben wij dat maar gedaan. Bekijk onze top 5, die we speciaal voor jullie hebben samengesteld. 

Kerstmarkt in Berlijn 

Nummer 1: Kerstmarkt in Keulen 

Als je een kerstmarkt in Duitsland wil bezoeken, dan is Keulen wel een echte aanrader. Alleen in deze stad moet je al keuzes maken. Deze kerstmarkt is namelijk opgedeeld in 6 a 7 verschillende markten. Allemaal zijn ze ondergedompeld in kerstsfeer. En de ene markt is de andere niet natuurlijk. 

Wil je alle kerstmarkten kunnen zien, dan kun je daar het beste een week voor uit trekken. Aan 2 dagen heb je in ieder geval nooit genoeg. Boek hier een adembenemend verblijf vlakbij de kerstmarkt in Keulen. Heb je niet meer vrije tijd en wil je alles uit Keulen halen tijdens de kerst? Dan zijn de kerstmarkten bij de Dom van Keulen, Stadtgarten en de Haven een echte aanrader. Deze zou je in een weekend wel moeten kunnen bezoeken.

Nummer 2: Kerstmarkt in Düsseldorf 

Vanaf eind november is het een groot feest in Düsseldorf. Het is een kerstmarkt die voor heel het gezin toegankelijk is. Op de Marktplatz en de andere 6 pleinen is genoeg te beleven voor jong en oud. Ook voor deze kerstmarkt kun je beter meerdere dagen uit trekken. Kom je tijd te kort? Dan zijn er 4 pleinen die je gezien moet hebben. Dat is ten eerste het sprookjesachtige Marktplatz. Daarnaast moet je ook de Engelchenmarkt bezoeken op de Heinrich-Heine-Platz. Schadowplatz is ook een van de vier pleinen die aan te raden zijn. Hier wordt je weer ondergedompeld in Scandinavië. Als laatste is Schadowstrasse ook een echte aanrader. Hier begeef je je opeens in Amerika. Er zijn grote lichtgevende kerstmannen te vinden en een draaimolen voor de kleinsten. 

Nummer 3: Kerstmarkt in Berlijn 

Dacht je dat Keulen en Düsseldorf uitpakken met Kerst? Dan ben je duidelijk nog nooit in Berlijn geweest. Die 3.000 kerstmarkten moeten natuurlijk ergens staan. In Berlijn staan er in ieder geval al 26. Je begrijpt dat je die niet allemaal kunt zien in een weekendje. Je zou of meerdere keren op en neer moeten naar Duitsland of een weekje Berlijn moeten boeken. De kerstmarkten worden onder andere in kerken en oude fabrieken gehouden. Ook middenin de winkelstraten vind je een heleboel kraampjes. Winterwelt op Potsdamer Platz is in elk geval een aanrader. Hier kun je genieten van allerlei kraampjes, maar ook rodelen, schaatsen en andere winterspelen beoefenen.

Nummer 4: Kerstmarkt in Dortmund 

Wat de kerstmarkt van Dortmund zo bijzonder maakt zijn onder andere de exclusieve lekkernijen. Al het lekkers dat je op deze markt vindt, vind je niet snel ergens anders. Denk bijvoorbeeld aan een Westfaalse barbecue ham of geroosterde amandelen. 

Daarnaast is het ook een van de grootste kerstmarkten in Duitsland. De 45 meter hoge kerstboom is in ieder geval al een prachtig kerstplaatje. Met maar liefst 50.000 lichtjes kijken de kinderen hun ogen uit. 

Nummer 5: Kerstmarkt in Oberhausen 

Als je van winkelen houdt, dan moet je een keer in Oberhausen zijn geweest. De ultieme ervaring is als je hier rond de kerst naar toe gaat. Dan staan er rondom het winkelcentrum wel 150 houten hutjes, waar ze van allerlei spulletjes verkopen. 

Ook in deze stad vind je weer verschillende kerstmarkten. De berg kerstmarkt is in elk geval een aanrader. Je waant je hier meteen in de besneeuwde Alpen, wat op zichzelf al betoverend is. Om het af te maken, worden er ook nog Alpen producten geserveerd. 

Welke kerstmarkt spreekt jou het meeste aan?

Kerstmarkt Deals: de beste kerstmarkt aanbiedingen op één plek

Op deze website ontdek je de allerbeste deals, aanbiedingen en acties voor kerstmarkten in Europa. Ontdek de kerstmarkt van Düsseldorf met een heus arrangement of vertrek naar Winterland Hasselt met een gratis taart in de aanbieding. Wij zorgen ervoor dat je geen enkele aanbieding hoeft te missen. Zo kan je extra hard genieten van je bezoekje aan één van de vele prachtige kerstmarkten bij ons en in het buitenland. Veel plezier!